News

from

Kennel Hiselfoss

Resyme 2022

Året 2022 starter så trist som overhode mulig. 2.januar var vi til veterinær med Qarmen som hadde begynt å hangle litt i julen, og allerede 21.januar ebbet livet til utrolig vakker hund - både inni og utenpå - ut. Dette var så utrolig tungt og trist, men livet må ga videre, og de som er igjen krever sitt (heldigvis).

Ana fortsatte sin fremgang i ringen, og spesielt Vejen i juni var en fanatstisk helg. 2 x BIR, 1 x BIG3, 1 x 2BTK, 3 x dansk cert, 1 x NORDIC cert, 1 x CACIB og 1 x res CACIB.

Championatet fikk hun i Moss i juli, og der var det både gruppe og BIS plassering på henne. Til slutt endte hun opp som nr.3 mestvinnende berner sennen tispe i Norge dette året. Vi paret henne i juni, men hun ble dessverre ikke drektig. Mulig det var en falsk løpetid, kun fire måneder etter forrige. Nå har hun gått seks måneder, vi forvenetr løptid når som helst og krysser fingrene for valper denne gangen.

Walborg har vi paret to ganger dette året uten resultat. Denne jenta har vi nå gitt opp etter utallife forsøk med diverse fertile hannhunder.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ramona

Vår kjære Ramona fylte 8 år i september, og etter en utstillingspause på fem i Norge, ble hun meldt på i veteranklassen. Der har hun klart seg veldig bra, og fikk NBSK sitt veteranchampionat etter fire utstillinger. Etter fem utstillinger lå hun så godt an til å kunne bli mestvinnende veteran tispe at vi satset og meldte henne på juleutstillingen til NDK. Hadde en fin helg i godt selskap, og målet med turen gikk i boks. 2 x BIR veteran og 2 x 2BTK. Mestvinnende veteran tispe og nr. 12 mestvinnende tispe av 93 deltagende i Norge.

Noen valpekjøpere er så fantastiske og utrolig snille. Hege Lill og Roger lot meg få låne Lillemor av Hiselfoss til et kull. Doamis kennel stilte Ivan (Herman) til disposisjon, og jammen resulterte ikke dette i 6 hannhunder (+2) og en vakker tispe (Bare Beth). Lillemor var en fantastisk flink mamma på alle måter, og nå øyner vi lys i tunellen.

Kan være et bilde av hund

Beth

Resyme 2020

Året 2020 var først og fremst preget av COVID19 og lite aktivitet på hundefronten. På høsten flyttet Godt Sagt, hvor jeg har hatt web hotell siden "tidenes morgen", hjemmesiden til en ny server og dette medførte mye trøbbel. Ting ble borte

i flyttingen, noe de selvsagt nektet for, og hjemmesideprogrammet mitt samarbeidet ikke med den nye serveren.

Takket være god hjelp fra en lokal bedrift, Sentrum Data på Rakkestad, ser ting ut til å fungere igjen.

Det ser ut til at en del bilder ikke er tilgjengelig, og mulig noe information mangler. Gi meg gjerne beskjed dersom dere oppdager feil og mangler.

Kort sammendrag

A-kullet ble født

og Qarmen ble igjen mestvinnende tispe i Norge. Ervervet også tittelen NV-20

KBHJV-14 SV-16 NV-17-20 DKV-18 NORDV-18-19

N S DK FIN NORD INT CH NBSK CH

Querida Qarmen av Hiselfoss

Mestvinnende tispe i Norge 2017-18-19-20

 

Resyme 2019

Her kommer endelig noen av høydepunktene fra året som gikk.

Har ikke vært så veldig aktiv selv, menvi har da fått med oss noe i løpet av dette året også.

Juli

Fortsettelse følger!

Juni

Bildet kan inneholde: 2 personer, inkludert Helle Hviid Sørensen, hund, tre og utendørs

Helle og Vida tok nok en tur til Norge. I Drammen ble Vida kun slått av tante Qarmen, og fikk sitt norske cert og championat

PÅ NBSK sin hovedspesial gikk det også veien. Qarmen og Viva ble andre beste tispe hver sin dag. Dela og Hermine ble beste veterantispe hver sin dag. Hermine fikk sitt siste og vagjørende veterancert, og ble NBSK veteranchampion. Ferdinand BIM veteran.

Bildet kan inneholde: Gro Solberg, smiler, utendørs

CH Querida Qarmen av Hiselfoss

Bildet kan inneholde: utendørs og natur

CH Viva La Vida av Hiselfoss

 

Bildet kan inneholde: 3 personer, utendørs

SV-14 CH NBSK veteranCH Hermine Hufsetufsa av Hiselfoss

 

Bildet kan inneholde: 2 personer, personer smiler, folk som står og utendørs

NVV-17 NCH NBSK veteranCH

Dela Drømmejente av Hiselfoss

 

Bildet kan inneholde: 1 person, hund, gress, utendørs og natur

NVV-17 NBSK veteranCH Franz Ferdinand av Hiselfoss

Bildet kan inneholde: 3 personer, inkludert Petter Holmen, folk som står, utendørs og natur

BIR oppdretter begge dager (Viva - Hermine - Qarmen - Dela)

 

Mai

CH Wakre Wene Walborg av Hiselfoss

CH Ramona av Hiselfoss

Det ble børstet støv av Ramona, og hun fikk være med til Danmark sammen med Walborg. Da begge er championer valgte jeg å stille Walborg i åpen klasse. Hun vant klassen sin alle tre dager, og 2BTK to dager. Ramona var vel ikke i så veldig god kondisjon (lite pels og mye fett), men jammen endte hun ikke opp som BIM m CACIB den ene dagen. Da har hun CACIB både i Sverige og Danmark, kanskje hun burde få vise seg fram i Norge en gang i framtiden også ;)

 

 

Bildet kan inneholde: 2 personer, personer smiler, folk som står og utendørs

NVV-17 Franz Ferdinand av Hiselfoss

Bildet kan inneholde: 2 personer, inkludert Petter Holmen, personer smiler, folk som står, hund, gress, utendørs og natur

NCH NVV-17 Dela Drømmejente av Hiselfoss

På NBSK avd.Buskerud sin spesialutstilling hadde vi gleden av å få to veteranchampioner. Dette synes vi henger veldig høyt, og vi er superstolte-

April

Bildet kan inneholde: 2 personer, inkludert Gro Solberg, personer smiler, folk som står

CH Querida Qarmen av Hiselfoss

NBSK arrangerte dobbeltutstilling med NDK

Qarmen ble beste tispe begge dager, og BIG3 på lørdag.

Mars

Vida tok turen fra Danmark til Kristiandsand, fikk CACIB og kunne titulere seg som international champion.

Bildet kan inneholde: 3 personer, personer smiler, hund

CH Nøklebyåsen's Ådne deburterte i veteranklasse, og ble beste veteran. BIM Sporty Future av LeeArmand

Beste oppdretter på IDS, N

Februar

Bildet kan inneholde: hund og utendørs

Æ-kullet

Bildet kan inneholde: utendørs

Z-kullet

Årets valpeproduksjon gikk fort og greit - begge kulla ble født på et døgn.

Vida Valentina av Hiselfoss

Vida fikk certet som gav henne både det svenske og danske championatet

Januar

Bildet kan inneholde: utendørs

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Urban av Hiselfoss

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Wakre Wene Walborg av Hiselfoss

Vi tok turen til Gøteborg og året's første utstilling i Sverige, MyDog. Dette resulterte i to nye svenske championer, og mye annen moro!

Bildet kan inneholde: 3 personer, inkludert Gro Solberg, hund

Beste oppdretter søndag, og nr.2 på lørdag.

(Urban - Walborg - Viva - Vida)

 

Resyme 2018

Nå må jeg skjerpe meg!

Nå har vi lagt 2018 bak oss, og her kommer et lite resyme!

Jeg har etter beste evne prøvd å sammenfatte det som har skjedd av offisielle hendelsee. Jeg klarer ikke her å sette ord på de fantastiske daglige øyeblikkene dere har med "våre valper", men jeg får med meg mye da - takket være FaceBook ;)

Det har vært et fantastisk år i utstillingsringen, noe dette bildet fra fangsten på pinsetreffet gjenspeiler. Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne, men begynner vel på toppen da.

CH Nøklebyåsen's Ådne & CH Querida Qarmen av Hiselfoss.

Ådne

N S DK FIN NORD INT CH NV-16 DKV-18 NBSK CH

Vår lille Ådne har blitt en voksen gutt - utrolig hvor fort årene har gått! Ådne har vært stilt 14 ganger i Norge i løpet av året, og blitt beste hannhund 7 ganger. Han var med til dansk vinnerutstilling i Herning ble beste hannhund og DKV-18. Dette har vært nok til at han igjen hevdet seg i toppen her hjemme på berget og ble mestvinnende BS hannhund i Norge, som han var i 2014-15-16. I 2013 og 2017 endte han som nr.2. Nå håper vi helsa holder slik at han kan vises som veteran i 2019.

Ådne fikk tittelen NBSK klubbchampion - dvs at han har vunnet fire klubbcert fra championklassen på spesialer i Norge.

Ådne elsker turene med resten av flokken. Det er høydepunktene i livet hans, og 10-15 kilometer synes han er akkurat passe. Skiturer og sykkelturer setter han også pris på.

I høst fikk han et fint kull med valper hos Behren's kennel i Sverige. Vi ønsker dem lykke til!

Qarmen

N S DK NORD INT CH KBHJV-15 SV-16 NV-17 NORDV-18 DKV-18 NBSK CH

Fantastiske snille gode Qarmen! Qarmen ble i 2018 som i 2017 mestvinnende BS tispe i Norge. 2018 har vært et særdeles innbringende år i utstillingsringen for henne. På 17 utstillinger i Norge har hun stått som beste tispe 13 ganger. Hun har vært på fire utstillinger i Danmark, og vært beste tispe hver gang. Turen til Åland, FIN var derimot ikke det helt store - der ble hun nr.3 med res cert. Qarmen fikk også tittelen klubbchampion i Norge. DKV-18 & NORDV-18 kan hun tilføye på merittlisten sin. Har samme syn på fysisk aktivitet som Ådne, og er i super kondisjon. Frisk og rask, og elsker alt og alle!

Bildet kan inneholde: Gro Solberg, smiler, står, fjell, himmel, utendørs og natur

I juni 2018 var Qarmen og Ådne med på jobb. Vi var på Fagehøi leirskole i Gudbrandsdalen med sjette trinn fra Bergenhus skole. De fungerte godt som fremkomstmiddel for de som trengte litt ekstra hjelp. Jeg er utrolig stolte av dem begge to. Fantastisk å se det flotte samspillet med hund og barn - mange barn.

Qarmen og Ådne har stått som BIR/BIM sammen på fire spesialer i regi av NBSK i Norge, samt IDS DKV-18 i Danmark. At det er spesialdommere som Satu Yla-Mononen (Finland), Lyn Brand (Australia), Christian Schmid (Tyskland) og Lisbeth Utke Ramsing (Danmark) som har dømt setter jeg ekstra stor pris på.

To unge lovende!

 

Lilli

Bestemor's flinke hjelper i alt mulig. Hun tar imot valper, stiller hunder, "groomer" hunder, går tur med dem, plukker bæsj (det hører nemlig med), elsker simpelthen å hjelpe ti med alt i tillegg til at hun er travel opptatt med skole, dans og venner slik som barn skal. Veldig stolt av henne også!

Walborg

N DK CH NJV-17 DBSKJ CH Wakre Wene Walborg

Walborg avsluttet sesongen 2018 med stil, fikk cert av dommer Arne Foss, N og kunne med det titulere seg som N DK CH, og ikke minst klatre opp å bli nr.2 mestvinnende BD tispe i Norge 2018. Walborg ble stilt tre ganger som junior i Danmark, og fikk klubbcert og "vanlig" cert hver gang. To av gangene ble hun kun slått av Qarmen, og tredje gangen var hun nr.3.

Walborg lever glade dager hos Tove og Jan.  de sørger for at hun får rikelig med mosjon, og hun hjelper dem med å ta seg av x antall katter.

N SDK NORD INT CH SV-14 Hermine Hufsetufsa av Hiselfoss

Hermine

Hermine fylte 8 år i mai 2018, og dermed fikk vi gleden av å stille henne som veteran. Hun har i løpet av året fått to veterancert, og gjort det såpass bra at hun ble mestvinnende veterantispe av 22 på listen i Norge. Hermine har god kontroll på de andre jentene i flokken her hjemme, er den som kan finne på å ta seg en liten tur på egen hånd og er fullstendig uvitende om at hun er en gammel dame.

N DK CH Viva La Vida av Hiselfoss

Vivah

Vivah regjerer hos Bente og Petter på Skedsmokorset. Vivah har vært på mange utstillinger gjennom året, og hun kan smykke seg med både det norske og det danske championatet. Hun endte opp som nr.6 av 82 tisper på mestvinnendelisten i Norge.

DBSKJ CH Vida Valentina av Hiselfoss

Vida

Vida har vist seg godt fram i utstillingsringen i Danmark, og endte som nr.2 på hitlisten der. I tilleg har hun fått cert & CACIB både i Danmark, Sverige og Tyskland - om jeg ikke husker helt feil.Vi ønsker henne og Helle lykke til med jakten på et championat eller flere, og velkommen til Norge.

N CH NVV-17 Dela Drømmejente av Hiselfoss

Dela

Dela fylte ti år i desember, og vi er stolte av våre flotte veteraner. Dela har også fått to veterancert fra NBSK i år, og endte opp som nr.2 på mestvinnende veteran tispelisten. På sensommeren fikk tok hun godt imot et nytt familiemedlem. Yndige Yana Yaritza flyttet inn hos henne, Åge og Berit.

Gro Solberg sitt bilde.

NJV-16 NV-17 N CH Urban av Hiselfoss

Ubbe

Ubbe har selngte seg med på noen utstillinger i løpet av året, og endte til slutt som nr. 4 av 56 hannhunder på listen i Norge. Vi fikk tre flotte valper etter ham i juli, og etter noen hyrdestunder i julen 2018 håper vi inderlig at vi får noen til i februar 2019. Tusen takk til Olav og Mona Lisa som stilte opp og hadde Lou Lou hjemme i disse dager. Ubba kan riktignok være litt "i farta" på utstilling, men da er det noe helt annet hjemme. Med høyløpen tispe, paringer og en hannhund til i huset foregikk alt i ro og orden. Alle tre lå sammen på stuegolvet og gikk på turer uten problem.

NVV-17 Franz Ferdinand av Hiselfoss

Ferdinand

Ferdinand er til stor glede i heimen i Horten. En herremann som eldes med stil. Ble nr.3 av 8 veteranhanner totalt. Ferdinand lever et aktivt liv både på fjellet og ved sjøen. Med tre små barn i huset ligger man ikke på latsiden.

Bildet kan inneholde: himmel, utendørs og natur

N CH Pytt Pytt av Hiselfoss

Pytt'n

Pytt Pytt er ikke mye å se i utstillingsringen, men slik er det når eier foretrekker å være på utsiden av ringbåndet. Men, om anledningen byr seg er det ingen skam å vise ham fram. Hann finn NBSK klubbcert på Østfoldtreffet i år. Dessuten har han tatt kløvmerket i bronse, og det er ingen dårlig bragd. Pappa har han også blitt, og ellers er han verdens beste venn for Torill.

Bildet kan inneholde: en eller flere personer og hund

NJV-18 Xøte Xivah av Hiselfoss

Xivah

Xivah fikk dessverre ødelagt et frambein og måtte opereres i løpet av året. Før dette skjedde ble hun BIR valp på pinsetreffet, og rakk å bli bra nok til å få tittelen på Lillestrøm. Nå er det utstillingstrening som skal til, så får vi nok se mer til henne i ringen. Lykke til!

CH Mini Marmaduke av Hiselfoss (Simba)

Simba

Simba har gikk mange fantastiske avkom, og har også ervwervet nye titler gjennom årene som har gått. En fantastisk hund som er høyt verdsatt og elsket!

Bildet kan inneholde: 2 personer, personer smiler, utendørs

Bitteliten Sydney av Hiselfoss

Sydney

Sydney ble stilt på Østfoldtreffet, og ble kåret til utstillingens eldste hund.

Her med handler Kjersti og stolt eier Grete

 

Oppdrett

BIR oppdrett på NKK, Lillehammer.

Klassen besto av fire tisper, 1-2-3-4BTK

Hermine, Qarmen, Vivah og Dela

BIR oppdrett på Østfoldtreffet 2018

Klassen besto av fire veteraner fra fire forskjellige kombinasjoner

Dela, Hermine, Sydney og Ferdinand

Vedlig stolt oppdretter!

Vi har gjennom året stilt oppdretterklasse og blitt BIR 10 av 11 ganger på spesialer og større utstillinger. Tusen takk til dere som stiller opp

Sennettas Sixten Mindepræmie

Denne ble gitt av Kennel Sennettas v/ Lisbeth og Jens Ramsing i Danmark til minnne om Sixten. En fanatstisk hund i utstillingsringen, på hjemmebane og som avlshund. Ikke minst i Norge fikk vi mange fine hunder etter ham, som igjen har betydd mye for rasen i Norge.

Prisen skulle deles ut til BIR på hovedspesialen til NBSK i Norge, og ble første gang utdelt i 2006. Den skulle deles ut over en periode på 12 år, og deretter gå til den hundeier som har mottatt prisen flest ganger.

Jeg er stolt eier av følgende hunder som har mottatt prisen gjennom tidene:

#2007 - Ola Odelsgutt av Hiselfoss

#2008 - Ola Odelsgutt av Hiselfoss

#2009 - Ola Odelsgutt av Hiselfoss

#2013 - Hermine Hufsetufsa av Hiselfoss

#2017 - Nøklebyåsen's Ådne

Sennettas Sixten ligger bak det meste av mitt oppdrett, og jeg er Lisbeth og Jens evig takknemlig for at jeg fikk bruke Sixten i mitt avlsarbeid!

Under mine besøk hos dem i Danmark delte de velvillig av sin kunnskap om rasen - tusen takk for all hjelp!

Mestvinnende berner sennen i Norge 2018

Tisper

(82 på listen)

#1 N S DK NORD INT CH KBHJV-15 SV-16 NV-17 NORDV-18 DKV-18 NBSK CH Querida Qarmen av Hiselfoss

#2 NJV-17 DBSKJ CH NBSKJ CH N DK CH Wakre Wene Walborg av Hiselfoss

#6 N DK CH Viva La Vida av Hiselfoss

#30 NVV-17 N CH Dela drømmejente av Hiselfoss

#42 Vina Vitalia av Hiselfoss

#52 N S DK NORD INT CH SV-14 Hermine Hufsetufsa av Hiselfoss

Hanner

(56 på listen)

#1 N S DK FIN NORD INT CH NV-16 DKV-18 Nøklebyåsen's Ådne

#4 NJV-16 NV-17 N CH Urban av Hiselfoss

#20 NJV-15 N DK CH Quinto Qing av Hiselfoss

#30 N CH Pytt Pytt av Hiselfoss

#56 NVV-17 Franz Ferdinand av Hiselfoss

Veteran tisper

(22 på listen)

#1 N S DK NORD INT CH SV-14 Hermine Hufsetufsa av Hiselfoss

#2 NVV-17 N CH Dela drømmejente av hiselfoss

#19 Bitteliten Sydney av Hiselfoss

Veteran hanner

(8 på listen)

#3 NVV-17 Franz Ferdinand av Hiselfoss

 

Annet

Man In The Mirror "Mons" av Hiselfoss

Mons har sammen med eier Mariann gått kurs og blitt godkjent som kadaverhund. Dvs at han nå kan gjøre nytte for seg å hjelpe til med å finne døde dyr i terrenget. Mons har fra før kløvmerket i bronse, og klarte i år kravet til sølvmerket.

Godt jobbet!

Pytt Pytt har tatt kløvmerket i bronse

Bildet kan inneholde: hund og utendørs

Ulla Ulldott av Hiselfoss har tatt kløvmerket i bronse

AVL

Det har ikke vært den store produksjonen av valper i 2018,men Y-kullet så dagens lys i juli

Y-kullet av Hiselfoss

Men, vi har satset frisk og håper på nye kull i slutten av februar

Lou Lou & Urban

 

Ludvig & Vivvi

 

Vi har også mistet noen av våre hunder i løpet av året, og det er alltid trist.

Spesielt trist er det med de vi mister i så altfor ung alder. Tenker mye på dere Tone og Stig som måtte gi slipp på Quinto.

 

Om jeg skal ha et nyttårsforsett, må det kanskje være at jeg IKKE skal la det gå to år til neste resyme!

adresse

Resume 2016

Det ble visst dårlig med oppsummering av 2015, men da tar jeg i hvert fall 2016. Det skjer mye gjennom året, og aller mest er det hverdagene som teller i det store og hele. Det hjelper liksom lite hva hundene presterer i utstillingsringene, innem lydighet etc om det ikke fungerer på hjemmebane. derfor er jeg aller mest glad for tilbakemeldinger på hunder som fyller dagene med glede i sine familier. Men, så er det liksom utstillinger som blir mest dokumentert, og da kommer det litt skryt fra året som har gått på bl.a. denne arena.

Gro Solberg sitt bilde.

Ådne

Først er det Ådne som ble mestvinnende berner sennen hannhund i Norge for tredje gang på rad med klar margin ned til nestemann på listen - 60 poeng foran. Han ble også mestvinnende hannhund i avdeling Østfold, også for tredje gang på rad. Ådne har holdt tradisjonen etter sin far Ola i hevd. Ådne ble også i år NBSKs klubbmester i eksteriør og BIR på hovedspesialen i pinsen. Sin første vinnertittel tok han på Lillestrøm for spesialdommer Joelle Bardet. Den største bragden i år var kanskje når han sammen med Hermine deltok på leirskole med 7.klasse fra Bergenhus skole. De dro saccovognen med stor iver til glede for sin elev. Fantastisk å se hvor rolig og avbalanserte de begge var i den store mengden med kjente og ukjente barn. Eneste gangene de tok av var når de fikk bade i diverse bekker eller fjellvann.

Quinto - nr.2 mestvinnende hannhund i Norge

Her lar jeg Tone selv få skryte, men jeg vil gjerne skyte inn at for Tone & co er det ikke bare å hive seg i bilen å kjøre på utstillinger i inn og utland. F.eks er de kommet halvveis til Danmark når de plukker opp meg på utsiden av stuedøra.

N DK UCH NJV15 Quinto Qing av Hiselfoss
2. Mestvinnenende Berner Sennenhund hann i Norge 2016!! ??????
Utstillingsåret 2016 med Quinto har vært ganske fantastisk, og det har ført oss på mange fine turer og mange trivelig samvær med venner landet rundt! En tur til Roskilde i Danmark ble det også og det resulterte i et BIR og en 3. BHK, noe som gjorde at han ble nr 4 på den Danske kennelklubbens rasevinnerliste!! I Sverige ble han 2 BHK på en utstilling, så det har vært mange glade øyeblikk i utstillingsringen!! Vi vil gjerne takke vår gode venn og oppdretter Gro Solberg hos Kennel Hiselfoss som lot oss få kjøpe vakre Quinto! Han er virkelig spesiell! ?? Ett kull har han også blitt far til i 2016, og det blir forhåpentligvis flere i 2017!

Ludvig

Nuch Luvig Lillemann av Hiselfoss ble nr.7 mestvinnende hannhund 2016, og var den første som håvet inn championattittelen fra oss i år. Det gjorde han med tre strake cert. Først NKK Kristiandsand, deretter NKK Bergen og til slutt på Norsk Dobermannhund Klubb sin utstilling i samarbeid med NBSK. Bra jobba Ketil og Ludvig - ikke alltid like lett med en som er ganske så lett på foten innimellom (og da snakker jeg om hund, ikke eier ;)

Pytt Pytt

Nr.9 på lista i år er Nuch Pytt Pytt av Hiselfoss. Han ble beste hannhund og champion med Mona Kjøsnes Bakken ved roret på avdeling Vestfold sin utstilling på idylliske Borrehaugene utenfor Horten. Som dere kan se av bildet har han fantastiske bevegelser - ikke mange som kan matche ham der.

Ubbe

NJV-16 Urban av Hiselfoss endte til slutt som nr.29 på lista. På bildet ser dere ham fra hovedspesialen i pinsen hvor han ble BIR valp. Han tok cert begge dager fra juniorklassen på avdeling Østfold og avdeling Buskerud sine utstillinger i samarbeid første helgen i september - dermed er han fullcert. Dvs han kan ta cert fra NKK utstilling - noe vi satser på i 2017. På Dogs4All på Lillestrøm vant han juniorklassen, og kan dermed smykke seg med tittelen NJV-16.

N S FIN DK NORD INTuch FINW-12 NV-14 Zenedin Zenedan av Hiselfoss har så vidt vært innom utstillingsringen i veteranklassen, og ble dermed nr.9 på veteranlisten.

Qarmen

Vår egen lille Qarmen KBHJV-15 SV-16 N S DK NORDuch Querida Qarmen av Hiselfoss er nr.4 mestvinnende tispe 2016. Vi har slitt med pelskvaliteten gjennom året, men nå er hun i full blomst. Dette beviste hun ved å bli BIR og nr.2 i gruppen på NDK sin romjulsutstilling. Hun stilte for første gang i åpen klasse på Kongsberg helgen før Dogs4All, men "heldigvis" nådde hun ikke helt opp til å få ceret der. Å vinne en stor åpen klasse på Lillestrøm for så å ende opp som andre beste tispe m cert og fire championat på en gang var kjempemoro. Vi dra til Stora Stockholm med svært små forventninger - hadde ikke helt troa på å stille en så ung - og i mine øyne - uferdig champion. Første dagen gikk hun ut m ck, men andre dag vant hun championklassen for en begeistret svensk dommer ved navn Bengt Åke Bogren. Ikke nok med det, hun gikk opp og ble beste tispe og BIM, og kan dermed smykke seg med tittelen SV-16. To CACIB har frøknen fått med seg i år, ett fra Danmark og ett fra Sverige - bra jobba!

Hermine

Vi børstet støvet av SV-14 N S DK NORD INTuch Hermine Hufsetufsa av Hiselfoss, og hun ble vist fram og fikk et par tellende utstillinger i 2016. Det resulterte i en 13.plass på lista. Den største bragden var å gi oss et flott kull med Quinto i august. Åtte valper var det, men en av dem klarte vi dessverre ikke å få liv i. Syv flotte valper vokser og trives, og er hos flotte valpekjøpere i inn og utland. Selv behold jeg en - Vivvi - i sameie med Tove Sandtangen. Gleder meg til valpeshow utover på nyåret.

V-kull 2016

Vivvi og meg

Ramona

Nuch Ramona av Hiselfoss er min yngste champion noensinne. På sin to års dag fikk hun cert på Østfoldtreffet og det norske championatet var i boks. Ramona var en tur i Sverige i sommer og fikk med seg et CACIB hjem. Certet gikk til en international champion fra Finland, men vi var godt fornøyd med det vi fikk. Certet får vi jakte på i 2017. 19.desember 2017 ble Ramona mor til W kullet - en hel valp kom til verden tre dager over termin. Walborg lider ingen nød der hun styrer matbaren helt alene, og minner egentlig om en velfødd julegris der hun ligger og nyter alle sin oppmerksomhet. Egentlig har jeg mest lyst til å beholde henne her hjemme, men jeg ser mine begrensninger (det har jeg vel sagt før), og satser på å finne en forvert etterhvert.

Walborg av Hiselfoss 2 1/2 uke gammel.

Telma

Lykkeliten av Hiselfoss sliter ikke akkurat ut utstillingsbåndet sitt, men hun fikk da plassert seg på de to utstillingene hun var på og ble nr.48 på listen. Ellers lever hun lykkelig sine dager på det blide Sørland hvor hun nå har tatt imot en nuffevalp i hus.

Ayla

Frida Frosk av Hiselfoss med eier Patricia Risopatron har egentlig vært ganske så ivrige i lydighetsringen gjennom årene - LP2 + rallylydighet. Selv om resultatene har variert noe, har de hatt mye moro sammen. I 2016 ble Ayla og Patricia nr.3/9 mestvinnende lydighet uansett klasse. Dessverre døde Ayla i desember 2016, og har etterlatt seg et stort tomrom hos familien sin.

Tusen takk til alle valpekjøpere og samarbeidspartnere for et godt år - staser positivt inn mot 2017. Vi sees!

Resume 2014

Litt sent ute, men her kommer en liten oversikt på noe av det som har skjedd hos Kennel Hiselfoss i 2014.

Jeg kan jo like gjerne begynne med armbrudd IGJEN. Denne gangen ble jeg dratt overende av to litt energiske hunder på vei ut av utstillingshallen i Bergen. Selv om jeg var veldig bestemt på at det ikke var brudd denne gangen, bare en forstuing måtte, måtte jeg resignere ovenfor ekspertisen på Fredrikstad Sykehus!

Vi har hatt fire valpekull i året som har gått. Ingen stor produksjon akkurat, for det ble ikke mer enn 11 valper tilsammen. Av disse har vi beholdt nesten tre. Ramona og Qarmen har blitt igjen her hjemme til tross for at jeg har vært veldig bestemt på at jeg aldri skal ha to valper samtidig. Når det er sagt vil jeg allikevel si at det har gått over all forventning. Når vi bare kom oss gjennom den første tiden hvor de ikke kunne være med på de vanlige turene sammen med Ådne, Hermine og Vesla, og at de i tillegg har blitt flinke til å gjøre fra seg det aller meste ute - ja da er det vel ingen sak? Nesten den tredje valpen er Pytt-Pytt som jeg står som medeier av sammen med Toril Brynestad. Den lille fuglungen som veide 307 gram da han ble født vokser så det knaker. Ni måneder gammekl stopper vekta på 47,3 kilo, og det er mye hund i de kiloene. Han er lik sin mor, så Toril har hendene fulle.

Qarmen debuterte forresten på årets siste utstilling med å bli BIR og BIG4!

Ådne har også bidratt til noen valper rundt om, og ikke minst har det tikket inn kjempefine resultater etter ham når det gjelder HD og AA. At noen av dem også er riktig pene, og andre tilbakemeldinger er positive - da er både eier og oppdrettere fornøyde.

Vi får også tilbakemeldinger på videre avl fra vårt oppdrett - det er vi stolte og takknemlige for. Det er moro å se at vi bidrar rundt om ute i den store verden. Bl.a. fik Sharon Smith's Vote for Venus av Hiselfoss tildelt Top Producer 2013 i USA.

Riktig gode resultater i utstillingsringen har vi også blitt velsignet med. På mestvinnendelisten i Norge har vi følgende resultater:

Hanner

Nr.1 CH Nøklebyåsen's Ådne

Nr.2 CH Zenedin Zenedan av Hiselfoss + INTERNATIONAL champion & NV-14

Nr.5 CH Don Arax Desperado av Hiselfoss

Både Ådne og Zenedin er etter min kjære Ola (jeg sacvner ham fortsatt hver eneste dag), og i tillegg var CH Nellyvill's Fifty-Fifty nr. 3, CH Nellyvill's Just A Flirt nr.7 på listen. Vi er også veldig stolte av den unge Bernertunet's Herman som kom på en flott sjetteplass.

Tisper

Nr.2 CH Janis Joplin av Hiselfoss + Norsk og Dansk champion. Janis ble bare stilt de seks første månedene av året, fordi hun ble paret og ga oss fire flotte valper i august - Q-kullet. Dessverre er ikke Janis lenger her hos oss.

Nr.10 CH Tapre trultemor av Hiselfoss + nr.2 mestvinnende veteran tispe + Best In Show veteran NKK Drammen

Nr.19 CH Dela Drømmejente av Hiselfoss + Norsk Champion

Nr.24 CH Ille Søte Irma av Hiselfoss + Norsk champion

Nr.27 JV-12 Kule Kendra av Hiselfoss (mor til R-kullet)

Nr.28 CH Hermine HUfsetufsa av Hiselfoss + INTERNATIONAL champion &SW-14. Hermine ble stilt en gang i Norge og en gang i Sverige i 2014.

Nr.34 Kitahime Kako av Hiselfoss + cert

Nr. 43 CH Madison av Milkcreek. Vesla blke stilt en gang i Norge og en gang i Danmark med to reserve CACIB som resultat. Da er hun vel reserve international champion da?

Nr. 51 Lykkeliten av Hiselfoss + cert

Nr.63 CH Greta Gummigunda av Hiselfoss + Svensk champion

I tilleg har;

- Jaconda av Hiselfoss oppnådd championattitler i Ukraina.

 - Mini Marmaduke av Hiselfosshar blitt champion i Russland og Tsjekkia.

 - North Tango av Hiselfoss ble champion i Russland

 - Jesse James av Hiselfoss US champion

 - Lucky Strike Linus av Hiselfoss ble italiensk champion

Patricia og Ayla (Frida Frosk av Hiselfoss) har vist seg fram i både lydighet og rallylydighet, men her har jeg ikke helt oversikten.

Dessverre har vi også mistet noen hunder i året som har gått. Dega Delaranta døde bare 5 år og 5 måneder gammel, og det er altfor ungt. Lea Lunekjær og Lensmann Ludde var nesten 11, og det er på en måte mer akseptabelt! Mellom der hadde vi de som hadde passert åtte og nærmet seg ni år, men vi skulle så gjerne hatt dem med oss så mye lenger!

På tampen vil jeg rette en stor takk til alle valpekjøpere som tar seg så godt av "våre valper". Jeg har ikke like mye kontakt med dere alle, men jeg prøver å stille opp så godt jeg kan om dere bare spør.

Nå ser vi fram imot ett nytt år med nye utfordringer og gleder. Først og fremst håper vi på to fine kull i uke 8 og i uke 10. Vesla og Hermine  er begge paret, og vi krysser fingrene.............................

Vi sees!

Resume 2013

2013 startet med at jeg tilbragte de første dagene på Fredrikstad Sykehus med brukket arm og knust håndledd. Nå her den etterhvert blitt mye bedre enn forventet, men jeg må nok innfinne meg med at den aldri blir den samme som tidligere.

Året ble avsluttet med at vi var reddd for at vi skulle miste Hermine. Hun ble operert for en variant av tarmslyng som Ole-Harald Johnsen ved Fredrikstad Dyrehospital aldri hadde sett maken til før. Nå ser det ut til at det skal gå bra med Hermine etter at hun ar kommet seg igjennom de første kritiske dagene. Problemet er nå at hun skal holde seg noenlunde i ro - ikke lett for en som er vant til å gå 10-15 kilometer de fleste dagene.

Ellers fikk også Ådne en overnatting hos veterinærene dette året. Etter å ha hatt hund i 34 år opplevde jeg for første gang hoggormbitt. Det var en liten hyggelig opplevelse, men vi kom heldigvis tidlig til veterinær og ble tatt godt hånd om der.

Vi har hatt ett valpekull dette året som ble født i januar. Flotte valper som eierene gir gode tilbakemeldinger på! Hermine ble paret i juli, men gikk dessverre tom. Vi prøver igjen ved neste korsvei. Ellers har vi også optimistisk planer for Bodil, Irma, Janis, Kendra og Vesla - vi får se om vi rekker alle.

N-kull av Hiselfoss, 8 uker

I 2013  var det Hiselfoss hunder som gikk helt til topps (mestvinnende eksteriør) både på hannhundlisten og tispelisten i Norge.

Min kjære Multi CH Multi V Ola Odelsgutt av Hiselfoss var mestvinnende hannhund i Norge for sjette gang - en rekord det nok skal mye til å matche. Ola klarte også i løpet av sin korte karriere som veteran, det mesterstykke å bli Best In Show på internationale utstillinger både i Norge og Sverige.

BIS veteran, SKK internationale utstilling i Tvååker 2013

Han blir dypt savnet hver eneste dag etter at han døde 10.oktober! Jeg må innrømme at jeg har problmer med å finne den store "gnisten" nå!

Vår lille urokråke, men utrolig snille, N S DK NORDuch Hermine Hufsetufsa av Hiselfoss ble mestvinnende tispe i Norge. Hun ble dessuten Året's Berner i Danmark i regi av Dansk Kennel Klubb.

"Lille" Ådne - N S DK NORDuch Nøklebyåsen's Ådne ble nr.2 mestvinnende hannhund i år. Han var tett på pappa Ola, men det er allikevel langt fram!

På den norske hitlisten har vi videre med oss

Hanner

Nr.15 CH Dona Arrax Desperado av Hiselfoss

Nr.17 CH Zenedin Zenedan av Hiselfoss

Nr.24 Morgan Kane av Hiselfoss

Nr.38 Man In The Mirror av Hiselfoss

Ola og Lord Legolas av Hiselfoss ble også nr.2 og 9 på veteranlisten, men vi har dem dessverre ikke med oss lenger!

Tisper

Nr.18 Vesla (bare to utstillinger)

Nr.22 CH Greta Gummigunda av Hiselfoss

Nr.30 Ille Søte Irma av Hiselfoss

Nr.41 Janis Joplin av Hiselfoss

Nr.45 Lykkeliten av Hiselfoss

Nr.68 Kitahime Kako av Hiselfoss

Må også skryte av My Boy Lollipop av Hiselfoss som tross sin unge alder har vist seg fram med bravur i Sør-Amerika!

 

 

Boy

 

 

Vi er også veldig stolte av Ola's avkom i Nøklebyåsen's Å-kull og Nellyvill's F og J kull som er høyt opp på listene. Takk for et godt samarbeid!

Ola's avlsgruppe - Best In Show

Ola har også mange flotte etterkommer rundt om ellers i verden - gratulerer til dere alle!

Det er også noen hunder fra oss som har vist seg fram i lydighetsringene rundt om, og det med meget gode resultater.

Klasse 1

Frida og Patricia

 

 

 

Xn og Stine

Nr.2 Stine Bøe m/ JWW-08 Nord.JV-08 BH Xkumle X-Faktorer av Hiselfoss m/681,75 poeng.

Nr.3 Frida Frosk av Hiselfoss og fører Patricia Hofmo Risopatronble m/588,75 poeng.

Klasse 2

Tor Arne m /Urschi (som dessverre døde i året som gikk)

Nr.1 Ukita Urschi av Hiselfoss og fører Tor-Arne Vatsend m/671,93 poeng.

Nr.3 Frida Frosk av Hiselfoss og fører Patricia Hofmo Risopatron m/412,30 poeng.

 

Baksiden av medaljen er de hundene som vi har mistet i løpet av året. Noen måtte gi tapt etter sykdom, men jeg vet at deres eiere gjorde det som var i deres makt for dem. Sjokket var stor for Milton's eiere (og meg selv) da han døde brått og uventet i løpet av få timer og uten at obduksjon kunne gi oss dødsårsaken. Josefine forsvant sporløst hjemme på gården hos Eva Karina og Tommy på Riser i høst. Forferdelig å ikke vite hva som har skjedd!

Josefine og Tommy

Lysglimt i hverdagen er når vi mottar tilbakemeldinger fra valpekjøpere som har stor glede av sine hunder, uten å sette spor etter seg i utstillingsringen. Det er tross alt hverdagslivet som har størst betydning. Om det er vederørende kosestunder i godstolen, skiturer, lydighet, agility eller hva som helst skal dere vite at jeg setter like stor pris på dette. Jeg er klar over at jeg ikke kan opprettholde like mye kontakt med dere alle, men det varmer et oppdretterhjerte å vite at våre valper blir tatt godt vare på!

Lensmann Ludde - 10 år

Tar meg den frihet å referere til denne SMS som tikket inn i romjulen

Lensmann Ludde 10 år er frisk og rask. Han er den beste og snilleste hunden vi noen gang har hatt. Håper han fremdeles har noen søsken i live (og det har han). Ønsker deg alt godt i det nye året 2014! Vennlig hilsen Oddvar Mandt med familie

Beste julegaven 2013!

Børge og jeg hadde en flott tur til Dublin med gode venner fra Lundamo i desember. Takk til Tone og Stig for en alle tiders helg! Dette må vi gjøre igjen!

Heldige meg har også verdens beste Wenche Blakkisrud (Kennel Nøklebyåsen) som jeg kan reise land og strand rundt med. Vi har hatt mange flotte utstillingsturer i 2013. Vi har da kommet oss litt opp og fram etter at vi møttes første gang på valpeshow i 1991. Det var vel bare oss to der, jeg med min Bonnie og du med din Gipsy. Ingen av oss ble BIR, men dommer Tore Edmund gav oss noen tips med på veien, og noe har vi vel lært?

Her har vi overnattet i teltet ringside, og inntar frokost på morgenen før utstillingen begynner. Mille var en god håndlanger på denne turen!

Andre gangerpakker vi koffert, hunder & bur og setter oss på flyet for å dra til det høye nord!

Moro har vi det uansett, selv om vi kanskje ikke er like fornøyde med resultatene hver gang ;)

Jeg har to flotte barnebarn som jeg fårtilbringe mye tid med. Er priviligert som har dem i nærområdet, og selvsagt koser vi oss veldig når vi kan tilbringe tid sammen på hytta i Ullerøy!

 

Som der forstår har det skjedd mye både på godt og vondt gjennom året, men for meg vil 2013 først og fremst være året da Ola døde! Jeg håper jeg etterhvert klarer og dvele ved alle gode minner om han uten at tårene flommer, men det er nok lenge til det ennå - føler jeg!

 

 

 

Resume 2012

Året 2012 er over,og vi kan se tilbake på nok et år som har bydd på både gleder og sorger - slik er det bare!

Året startet dårlig med at vi mistet Vebjørn så altfor tidlig. Jeg kan ikke la være å tenke at han muligens kunne levd med den rette behandlingen.

Videre har vi hatt fire flotte valpekull, og disse valpene har bidratt til nye bekjentskaper. Tusen takk til dere alle som tar så godt vare på dem!

I utstillingsringen har vi også fått mange gode resultater, og ikke minst ved at CH Ola Odelsgutt av Hiselfoss ble mestvinnende hannhund for femte gang i Norge. Dette tror jeg ikke har skjedd tidligere i historien. Nå nærmer han seg veteranklassen med stormskritt, og holder han formen ved like skal han nok vise seg fram der også - tenker jeg.

Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger fra hans barn, barnebarn osv - det setter vi stor pris på, og vi er stolte av dere alle. Her hjemme er noen av hans avkom høyt oppe på mestvinnende listene. Vår egen Nøklebyåsen's Ådne ble til slutt nr.4, CH Nellyvill's Fifty-Fifty ble nr.5 og nr.6 er CH Karociba's Big Boss (sønnesønn). Flere av Ola's avkom har vært med og bidratt til flotte resultater i store ringen på NKKs internationale utstillinger, og Ola endte opp som nr.3 mestvinnende avlshund. Utrolig moro å stå som Best In Show på disse utstillingene! Tusen takk til eiere og oppdrettere.

Vi er også veldig stolte av "våre" valper som viser seg fram i lydighetsringen. Ukita Urschi har jobbet hardt hele året, og var virkelig i sitt ess på NKKs vinnerutstilling i november. Sammen med Tor Arne Vatsend presterte hun å bli nr.2 i klasse 2, og det står det respekt av. De ble mestvinende klasse 2. Frida Frosk er allsidig, og sammen med Patricia Risopatron svinger hun seg i flere konkurranser - ikke noe som stopper dem.Frida og Patricia ble til slutt mestvinnende klasse 1.Incredible Inca har tatt med seg Gunni på ferdselsprøve, som i hvert fall hunden besto med glans. Det er mange,mange flere som sikkert burde vært nevnt, ikke minst alle de som beriker hverdagen til sine eiere.

Året 2012 endte for min del på Fredrikstad Sykehus med ødelagt arm etter påkjørsel på dagen mens jeg var ute og gikk med hundene. Operasjon og ekstern fiksasjon av håndleddet ble resultatet av den turen. Utsiktene for at armen skal bli like god som før er ikke så store, men vi håper på det beste.

Det nye året startet med flotte resultater på Ola's avkom via DogWeb - hurra! At vi også fikk bekreftet at Bodil blir mamma til seks(+/-) valper i uke tre setter vi også pris på!

Tusen takk til dere alle for et godt år, og lykke til i 2013!

It starts with a puppy...

 

CH OlaOdelsgutt av Hiselfoss, most winning BMD male in Norway for the fifth time!

 

Best In Show, NKK Hamar 2012

 

Ukita Urschi av Hiselfoss, most winning obedience class2.

Frida Frosk av Hiselfoss - most winning obedience class1

My arm the day after surgery!